Annonce

Annonce

Ansatte retter de sidste ting i salatbuffeten, inden de første gæster ankommer til kantinen.

Landbrug & Fødevarer efterlyser kandidater til Kantineprisen, og det kræver mindst det Økologiske Spisemærke i sølv, hvis man vil dyste med om prisen. Foto: Jakob Brandt

Du kan stadig nå at deltage i konkurrencen om Kantineprisen 2024

Kun kantinekøkkener med en økologiprocent på mindst 60 pct. kan deltage i dysten om Kantineprisen 2024, som finder en vinder på havnen i Gudhjem.

Slutspurten er i gang! Arbejder du - eller en du kender - i Danmarks bedste kantine, hvor der er styr på økologien (min 60 pct.), smagen og bæredygtigheden? 

Så er det nu at du skal indstille din kandidat til Kantineprisen 2024, hvor de tre nominerede kantiner kan se frem til en tur forbi Sol over Gudhjem, hvor de får mulighed for at vise, hvordan en kantinefrokost skal serveres i den hyggelige cook-off på havnen, som også danner rammen om en kokkekonkurrence for landets bedste kokke. Men bare rolig, I får jeres helt egen konkurrence med temaet "Mad til mange", så I skal ikke dyste mod Michelin-kokke, oplyser Landbrug & Fødevarer i en pressemeddelelse, som oplyser, at fristen for at tilmelde en kantine er mandag d. 22. april, så det haster, hvis du vil indstille en kantine.

Vi hjælper med praktikken ift. transport og overnatning, så I kan koncentrere jer om at få en fed oplevelse på Solskinsøen, og lave fantastisk mad til mange, oplyser arrangørerne.

"Kantineprisen stiller i år skarpt på økologien og den bæredygtige menu. Derfor er et af kriterierne, at den indstillede kantine minimum har Det Økologiske Spisemærke i Sølv. Det er en udfordring for nogen, men der er også mange, der har valgt Spisemærket som den dokumenterbare strategi for at sikre en bæredygtig menu med fokus på bl.a. høj dyrevelfærd, masser af grønt og lokale råvarer. Vi ved, at der er mange utroligt dygtige kantinefolk, som hver dag knokler for at sikre fantastiske bæredygtige frokoster, og denne pris er til dem,” siger Anders Nicolajsen, chefkonsulent, Gastronomi & Foodservice i Landbrug & Fødevarer, som har uddelt Kantineprisen siden 2004.

Sidste år var det kantinen i advokatfirmaet Gorrissen Federspiels hovedkontor i København, som vandt Kantineprisen.

Flere artikler fra samme sektion

Ungt plantekorps skal sætte skub i det grønne køkken

Madkulturen har sat et talenthold bestående af 35 madentusiaster i alderen fra 19 – 28 år. De er udvalgt til at inspirere og motivere deres jævnaldrende til at omfavne flere økologiske, plantebaserede måltider.

13-05-2024 3 minutter Mere grønt

Tre køkkener er nomineret til Kantineprisen

Tre kantiner kæmper om Kantineprisen, som går til det køkken, der kan levere på både smag, bæredygtighed og økologi.

07-05-2024 2 minutter Professionelle køkkener

Eks-bankdirektør: Penge er et redskab til at få noget til at ske

Selv om Lars Pehrson aldrig fik en bankuddannelse, var han landets længst siddende bankdirektør, da han i 2020 forlod direktørstolen i Merkur Andelskasse, og han brænder stadig for økologien og mener, at vi alle har mulighed for at bidrage til den grønne omstilling.

06-05-2024 9 minutter Ildsjæle,   finansiering